iPhone 6 kopen, sim only of prepaid abonnement?

0

iPhone 6 kopen: sim only, prepaid of abonnement?

De iPhone 6 is net als de voorgaande modellen in de iPhone serie een enorm populair toestel geworden. Zo ging het aantal pre-orders al flink door het dak bij alle providers en liep binnen 24 uur op tot maar liefst 4 miljoen toestellen, 4 miljoen! Inmiddels is de iPhone 6 nu ruim 1,5 jaar uit en hebben consumenten die destijds een 1-jarig abonnement hebben afgesloten al de mogelijkheid gehad om hun abonnement te verlengen. Echter is hier een duidelijke trend te zien, namelijk dat veel mensen hun huidige toestel behouden en het toestel blijven gebruiken met een (prepaid) sim only.

 

SIM only abonnement

 
De levensduur van de smartphones en met name de levensduur van de Apple iPhone toestellen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Je kunt je dus voorstellen dat wanneer je telefoon abonnement afloopt en het toestel nog in prima staat verkeerd dat veel mensen het onnodig vinden om een nieuwe telefoon aan te moeten schaffen. Dit leidt daarom de laatste jaren tot een groei in het aantal verkochte SIM only abonnementen.

Prepaid simkaart

 
Het aanschaffen van een iPhone 6 toestel met prepaid kaart is ook een optie, echter is deze wel minder in trek dan een iPhone 6 i.c.m. een sim only abonnement. Reden daarvoor is dat veel mensen hun smartphone dagelijks gebruiken en dus ook veel bellen, sms’en en internetten via hun smartphone en bij een hoog gebruik hiervan is prepaid relatief duur.

 

Nieuw telefoon abonnement

 
Het nadeel bij een telefoon abonnement is natuurlijk dat je altijd voor het toestel betaald, iedere maand weer. Omdat je het over een langere periode betaald en niet in één keer zal de provider en de smartphone leverancier een hogere prijs per maand rekening in verhouding tot een eenmalige aankoop. Ze moeten immers langer op hun geld ‘wachten’. Vaak zijn het de ‘early adaptors’ die 1-jarige telefoon abonnementen afsluiten en er bij het aflopen van hun abonnement ook voor kiezen om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Maar is het financieel interessant? Absoluut een nee!

Share.

Over de auteur

admin

Hoi, ik ben Iris van Vliet. Samen met wat vrijwilligers zorg ik ervoor dat op deze website het laatste nieuws en geruchten te vinden zijn over de iPhone 6. We zijn allemaal telefoon-gek en zijn dus vaak snel op de hoogte van de laatste geruchten. Als je vragen hebt, neem contact op!

Reacties zijn uitgeschakeld