Intel chip voor iPhone 7

0

Uit een bericht op iAbonnement.com blijkt dat een deel van de nieuwe iPhones 7 zal worden voorzien van chips gemaakt door Intel. iAbonnement baseert zich hierbij op berichten van diverse ingewijden. De modem-chips van Intel zullen hiermee de huidige chips van Qualcomm vervangen. Apple zou er voor hebben gekozen om twee chips van twee verschillende producenten te kiezen in verband met concurrentie zodat er kan worden onderhandeld over de prijs. Er zullen zowel chips van Intel als van Qualcomm in de iPhones worden geplaatst. In de Amerikaanse iPhones die op het AT&T netwerk draaien worden Intel chips geplaatst net als in de toestellen die overzees worden geleverd, mogelijk zijn dit ook de Nederlandse iPhones.

Qualcomm chip

De overige iPhones worden voorzien van een Qualcomm chip. Dit bedrijf maakte tot op heden alle chips voor in de iPhone. Het gaat om Amerikaanse iPhones die draaien op het Verizon netwerk en toestellen die zijn bedoeld voor in China. Volgens diverse analisten zijn de chips van Qualcomm beter dan de chips van Intel wanneer het gaat om de hoeveelheid data die tegelijkertijd vanaf het netwerk naar de telefoon kan worden gebracht. Qualcomm heeft in het jaar 2015 zo’n 3,47 miljard dollar verdiend. Per verkochte iPhone is dit 15 dollar.

iPhone 7

Over de nieuwe iPhone 7 heeft Apple verder niets bekend gemaakt. Volgens diverse geruchten verschilt het design van het nieuwe toestel niet van de iPhone 6 en 6S. Mogelijk wordt het toestel dunner nu het toestel geen koptelefoonaansluiting meer zou hebben.  Het toestel wordt mogelijk stof- en waterdicht en is voorzien van een dubbele cameralens waarmee nog betere foto’s met weinig licht kunnen worden gemaakt.

Share.

Over de auteur

admin

Hoi, ik ben Iris van Vliet. Samen met wat vrijwilligers zorg ik ervoor dat op deze website het laatste nieuws en geruchten te vinden zijn over de iPhone 6. We zijn allemaal telefoon-gek en zijn dus vaak snel op de hoogte van de laatste geruchten. Als je vragen hebt, neem contact op!

Reacties zijn uitgeschakeld