Voor- en nadelen van een prepaid simkaart

0

Er wordt veel gesproken over de eerste ‘abonnementsvorm’ voor de mobiele telefoon. Al sinds er mobiele telefoons bestaan bestaat de prepaid simkaart. Wellicht is dit dan ook wel de reden dat prepaid bellen nog steeds erg populair is bij vooral de ouderen onder ons. Toch zijn er nog wel wat andere voordelen van de prepaid oplossing. In dit artikel zetten we deze voordelen tegenover de nadelen en komen we zo tot een conclusie of de prepaid simkaart nog wel van deze tijd is.

Prepaid, wat zijn de voordelen?

Om positief te beginnen, beginnen we met de voordelen. Ten eerste is een prepaid simkaart goedkoop in de aanschaf. Voor €5,- heeft u namelijk al een simkaart waarmee u vanaf uw eigen mobiele telefoonnummer kunt beginnen met bellen, sms’en en mobiel internetten. Hierbij komt dat u door het beltegoed principe u nooit meer betaalt dan dat u zelf wilt. Van te voren koopt u uw beltegoed in en deze kunt u gebruiken tot het tegoed op 0 staat. Hierdoor betaalt u vooraf en krijgt u dus achteraf geen factuur over de gebruikte diensten (iets wat bij een mobiel telefoonabonnement wel zo is). Hierdoor kan het nooit zo zijn dat u aan het eind van de maand voor onverwachte kosten staat. U houdt uw kosten dus overzichtelijk en houdt deze gemakkelijk in de hand.

Nadelen van een prepaid kaart

Uiteraard zijn er ook nadelen voor de gebruikers van een prepaid simkaart. Als men prepaid met een telefoonabonnement vergelijkt dan geeft een abonnement iets meer gemak. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van beltegoed hier wat meer ‘gedoe’ bij komt. Er kan in sommige gevallen niet worden gebeld en er zal bij veel gebruik van het mobieltje regelmatig worden opgewaardeerd. Hierbij komt dat bij een telefoonabonnement vaak een goedkope (soms ook gratis) smartphone wordt aangeboden. Dit is bij een prepaid aanbieding niet het geval, hierbij dient u beide los te kopen indien nodig.

Share.

Over de auteur

admin

Hoi, ik ben Iris van Vliet. Samen met wat vrijwilligers zorg ik ervoor dat op deze website het laatste nieuws en geruchten te vinden zijn over de iPhone 6. We zijn allemaal telefoon-gek en zijn dus vaak snel op de hoogte van de laatste geruchten. Als je vragen hebt, neem contact op!

Reacties zijn uitgeschakeld