Wat moet je doen bij een defecte iPhone?

0

Apple iPhones zijn zeer geavanceerde en gebruiksvriendelijke telefoons. Eenmaal een iPhone in het bezit, dan stap je niet meer zo gemakkelijk over op een andere telefoon. Niet vreemd dus dat je zeer zuinig met je iDevice omgaat. Ondanks dat kan je hem toch een keer laten vallen.
En dan? Wat moet je doen bij schade aan je iPhone of een gebarsten scherm?

Je kan ervoor kiezen om je telefoon te beschermen met een hoesje. Er zijn leuke hoesjes op de markt. Altijd wel eentje die aansluit bij jouw persoonlijkheid. Je stopt daarmee wel de, zo mooie,lekker in de hand liggende iPhone weg. Verder maak je hem dikker en wat zwaarder.
Hoesloos door het leven gaan levert echter extra risico’s op. Ze zijn dan behoorlijk kwetsbaar en bij een val loop je kans op een barst in het scherm of misschien nog wel erger.
Als dit gebeurt, zijn er verschillende mogelijkheden om het af te handelen.

Een iPhone verzekeren of toch maar niet?

Je zou een telefoonverzekering kunnen afsluiten. Praktisch alle verzekeraars hebben dergelijke pakketten. De bedragen liggen tussen de vijf en tien euro. Daarmee verzeker je je iPhone tegen valschade en heel soms ook waterschade.
Apple’s eigen Applecare+ regeling ook in dit hokje. Alle verzekeringen hebben echter wel de zogenaamde, beruchte, kleine lettertjes.
Een flinke barst in het scherm, bij een nog werkende telefoon, geeft je geen vervangend exemplaar. Daarnaast zit er vaak nog een eigen risico, als je gaat claimen. Dit kan oplopen tot wel 50 euro. Als je dan alle schade erbij optelt dan bereik je al snel een aanzienlijk bedrag. Bovendien betaal je je maandelijkse kosten door.
Sommige pakketten dekken ook diefstal van de iPhone nog, maar dit doet de inboedelverzekering veelal ook. En waarom zou je een dubbele verzekering nemen?

kapot scherm Laten repareren of het zelf doen?

Soms is het voordeliger om zelf de schade te repareren. Of misschien ken je wel iemand die daar heel handig in is. Online zijn de onderdelen los aan te schaffen en met een flink portie geduld en nauwkeurigheid is de schade aan je iPhone zelf te repareren.
Als je echter niet zo handig bent of het gewoon niet aandurft dan zijn er ook verschillende iPhone reparatie bedrijven. Zij maken dagelijks op zeer professionele wijze defecte telefoons.
Het is logische dat je jouw, zo lekker in de hand liggende iPhone, optimaal wilt beschermen tegen valpartijen, maar te voorkomen is het niet. De telefoon is helemaal ingeburgerd en we vergeten nog sneller onze sleutels dan telefoon.

 

Share.

Over de auteur

admin

Hoi, ik ben Iris van Vliet. Samen met wat vrijwilligers zorg ik ervoor dat op deze website het laatste nieuws en geruchten te vinden zijn over de iPhone 6. We zijn allemaal telefoon-gek en zijn dus vaak snel op de hoogte van de laatste geruchten. Als je vragen hebt, neem contact op!

Reacties zijn uitgeschakeld