Foxconn schaft 10.000 robots aan voor de productie van de iPhone 6

0

Foxconn is één van de fabrieken waar de iPhone 6 geproduceerd wordt. Het bedrijf gaat de productie van de iPhone 6 dit jaar uitbesteden aan robots. Foxconn zou volgens de geruchten 10.000 robots hebben aangeschaft voor de productie van de iPhone 6. Dit heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid in China, want zelfs de goedkope werknemers komen nu op straat te staan. Maar met de komst van de 10.000 robots kan het bedrijf per jaar 300 miljoen iPhones produceren, dit is per robot 30.000 exemplaren.

Met de komst van 10.000 extra robots hoopt Foxconn de enorme vraag naar iPhone toestellen aan te kunnen en ze proberen zo de personeelskosten te drukken. Want met de komst van 10.000 extra robots is dat er 24 uur per dag gewerkt kan worden, er geen verzuim is en er ook minder uitval zal zijn in de productielijn.

Foxconn heeft volgens de geruchten al intern een naam voor de robots, namelijk ‘Foxbot’. Het bedrijf staat al bekend om de elektronische medewerkers want in 2011 had Foxconn 10.000 robots en vandaag de dag is dit aantal al naar verluidt één miljoen. De nieuwe robots worden aangeschaft voor de mogelijke productie van de iPhone 6 maar dat lijkt ons voorbarig want de iPhone 6 zal naar verluidt in september 2014 op de markt verkrijgbaar zijn.

Share.

Over de auteur

admin

Hoi, ik ben Iris van Vliet. Samen met wat vrijwilligers zorg ik ervoor dat op deze website het laatste nieuws en geruchten te vinden zijn over de iPhone 6. We zijn allemaal telefoon-gek en zijn dus vaak snel op de hoogte van de laatste geruchten. Als je vragen hebt, neem contact op!

Reacties zijn uitgeschakeld