De Display van de iPhone 6

De iPhone 6 zal vrijwel zeker beschikken over een groter beeldscherm dan het 4 inch display van de iPhone 5s, en het komt naar alle waarschijnlijkheid in twee modellen, één met 4,7 inch scherm en één met 5,5 inch scherm.

Apple kan niet achterblijven ten opzichte van de concurrentie, die al veelal smartphone sop de markt brengen met beeldschermen groter dan 5 inch. Hierdoor is Apple min of meer verplicht om de beeldschermen van de iPhone te vergroten. Apple maakt gebruik van een 4 inch scherm en waardoor een sprong naar een 4,7 inch scherm een flinke zal zijn, maar het toestel blijft door het formaat comfortabel in de hand liggen.

De resolutie van het scherm bij de iPhone 6 zal aanzienlijk verhoogd worden. De toename in de resolutie is nauwelijks met het blote oog te zien maar het beeld zal helderde en scherper zijn dan dat het nu is bij de iPhone 5s. Het meest innovatief aan de iPhone 6 zal naar verluid het vervangen van Gorilla Glass zijn voor saffierglas. Als de iPhone 6 voorzien zal worden van saffierglas zal dit betekenen dat Apple een onverwoestbaar beeldscherm heeft geproduceerd voor de iPhone 6. Saffier is ontzettend hard en kan onbewerkt alleen door diamant te lijf worden gegeaan. Doordat de iPhone 6 voorzien zal zijn van saffierglas is het toestel beter bestand tegen krasbestendigheid en barsten.

Zie onderstaande video voor het bewijs dat het display niet te beschadigen is.