iPhone 6 design

iphone5s-6Door de jaren heen is gebleken dat Apple altijd kleine veranderingen aanbrengt aan het design van een nieuw toestel. De s-serie heeft altijd hetzelfde design maar zodra er een nieuwe nummerreeks uit komt zal het design ook her en der aangepast worden. Het design mag dan een kleine verandering ondergaan, aan de binnenkant is vrijwel alles verbeterd zodat je weer jaren vooruit kunt met de nieuwe iPhone.

Het design van de iPhone 6 lijkt in eerste instantie extreem veel op die van de iPhone 5s maar toch is het een totaal ander design. Het toestel heeft namelijk afgeronde randen en het toestel is een stuk groter dan zijn voorgangers. Het meest opvallende aan het design is dat het beeldscherm veel groter is geworden, het toestel dunner is en dat het veel meer rondingen heeft dan voorgaande generaties.

Naast de boven genoemde veranderingen heeft Apple ook de sluimerknop verplaatst. De sluimerknop zat bij de voorgaande generaties standaard aan de bovenkant. Apple heeft deze nu verplaatst naar de rechterzijde, dit moet de gebruikersvriendelijkheid van het toestel ten goede komen.

Aan de achterkant van het toestel heeft de ovale vorm van de flitser plaats gemaakt voor een ronde vorm. Dit suggereert dat Apple ofwel de True Tone flitser heeft gedumpt of Apple is erin geslaagd om beide leds in een cirkelvormige ruimte te plaatsen. Aan de linkerzijde van het toestel tref je nog steeds de volumeknoppen aan. Deze zijn ook van vorm verandert, deze waren eer rond en hebben nu een rechthoekige vorm gekregen, hiermee volgt het de lijn van de iPod Touch.