Camera

iphone5s-6De eerste geruchten met betrekking tot de camera van de iPhone 6 vermelden destijds dat Apple het aantal megapixels van de cameralens niet zal verhogen, dit zal betekenen dat het toestel nog steeds blijft steken op een 8 megapixel cameralens. Wel zal Apple de kwaliteit van de foto’s verhogen door het diafragma te verkleinen waardoor de cameralens meer licht binnenkrijgt. Om de foto’s van nog meer kwaliteit te laten voorzien zal optische beeldstabilisatie 9OIS) toegevoegd worden aan de camera.

Optische beeldstabilisatie wordt al bij meerdere high-end smartphones gebruikt en het zal niet gek zijn dat Apple deze lijn volgt. Met optische beeldstabilisatie kun je als gebruiker perfecte foto’s maken wanneer de lichtomstandigheden niet optimaal zijn. Dankzij de langere sluitertijden ontvangt de cameralens meer licht.

Enkele weken geleden dook ineens op dat de iPhone 6 voorzien zal zijn van een 10 megapixel camera met een diafragma van f/1,8. Dit is een hele verbetering ten opzichte van de cameralens in de iPhone 5s, die heeft namelijk een diafragma van f/2,2. Als het waar is dat de iPhone 6 uitgerust wordt met een 10 megapixel cameralens die ook nog eens een diafragma heeft van f/1,8 kan je als iPhone 6 gebruiker prachtig mooie foto’s maken.

Naar verluid wil Apple de camera app ook voorzien van het achteraf scherpstellen van de foto. Zo kun je altijd een prachtige foto maken waar je ook bent. De camera van de iPhone wordt al jaren geroemd ondanks dat Apple qua megapixels enorm achterloopt op de concurrentie.