Besturingssysteem

ios-7Het besturingssysteem waar Apple mee werkt, is het besturingssysteem iOS. Dit systeem draait op alle mobiele apparaten van Apple, namelijk op de iPhone, iPod Touch, iPad en het wordt gebruikt voor Apple TV. Wat erg speciaal is aan dit systeem, is dat Apple deze zelf ontworpen heeft. De achterliggende gedachte hierbij, is overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Tijdens het ontwerpen van het systeem heeft Apple dit altijd in haar achterhoofd gehouden. Zo zal het beginscherm van elk mobiel apparaat erg overzichtelijk ogen, zodat de gebruiker direct in de gaten heeft, hoe het apparaat moet gaan werken. Aangezien Apple ook haar eigen hardware ontwikkeld, zal deze perfect aansluiten op het besturingssysteem. Dit komt de mobiele apparaten alleen maar ten goede.

Niet alleen is iOS het besturingssysteem voor de mobiele apparaten van Apple, het is ook nog eens het platform voor alle mobiele apps. Al deze apps kunnen worden gedownload uit een hele centrale plaats, namelijk de App Store. Op elk mobiel apparaat met iOS zul je de App Store tegenkomen. Deze App Store zal constant vernieuwd worden, met nieuwe apps. Het systeem iOS heeft nog vele andere voorzieningen. Voornamelijk voor mensen met een handicap. Het systeem iOS zorgt er namelijk voor dat ook deze mensen onder andere hun iPhone zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Zo is er een schakelbediening waarmee een apparaat zo makkelijk mogelijk bediend kan worden. Ook is er een VoiceOver-schermlezer ingebouwd. Natuurlijk heeft iOS nog veel meer mogelijkheden om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van de verschillende mobiele apparaten. Natuurlijk krijgt iOS om de zoveel tijd een update, deze moet dan ook gedownload worden. Er wordt automatisch een melding gegeven wanneer een een update is en deze is dan gratis te downloaden.

iOS 7

Op dit moment is iOS 7 de huidige versie van dit besturingssysteem. In juni 2013 werd deze versie geïntroduceerd door Apple en vanaf september van dat jaar werd de versie daadwerkelijk in gebruik genomen. Apple had het systeem behoorlijk aangepakt en zodoende moesten veel gebruikers hier even aan wennen. Naast nieuwe functies introduceerde Apple ook een compleet nieuw design. Hierdoor zijn de iOS apparaten er anders uit. Wel werken de apparaten optimaal. Er is alweer een nieuwe versie van iOS geïntroduceerd, namelijk iOS 8. De nieuwste update zal in het najaar van 2014 beschikbaar zijn voor gebruik.