Het Merk Apple

appleHet is ieders droom, samen met twee vrienden een idee uitwerken en hopen dat het succesvol wordt. En dit is voor het bedrijf Apple zeker het geval. De drie vrienden Steve Wozniak, Ronald Wayne en de bekende Steve Jobs hadden samen een idee en wilden dit succesvol maken. De drie heren ontwikkelden de eerste personal computer en hoopten hiermee de wereld te kunnen bestormen. Helaas liep dat even anders dan gedacht. Er was namelijk totaal geen interesse in deze personal computer. Toch hielden de drie heren niet van opgeven en gingen ze dus door. Onder de naam Apple Computers werd er een computer met een plastic kast ontwikkeld en uitgebracht. De heren waren natuurlijk nog wat sceptisch, maar tegen alle verwachtingen in, sloeg deze computer in als een bom. Deze computer kreeg als naam mee, Apple II. Dit was dan ook het moment, dat Apple Computers ook daadwerkelijk geaccepteerd werd. Het bedrijf liep als een trein en in 2007 werd de naam van het bedrijf veranderd, in Apple Inc. Het bedrijf was namelijk zo gegroeid en hield zich ondertussen ook met andere zaken bezig. Een ander bekend product van Apple Inc, is natuurlijk de iPhone die wereldwijd wordt gebruikt. Het bedrijf Apple Inc. is actief in vele verschillende landen in heel de wereld. Ook heeft het bedrijf meer dan duizenden werknemers in dienst.

Meer informatie over de verschillende iPhones

Apple heeft één smartphone uitgebracht en dat is de iPhone. Deze smartphone is super populair en Apple heeft dit toestel dan ook al in verschillende varianten uitgebracht. De gebruikers zitten nu alweer te wachten op de nieuwste variant die binnenkort uit gaat komen. Apple heeft de aller eerste iPhone uitgebracht in 2007. Toen wist Apple nog niet hoe zo’n groot succes dit toestel zou gaan worden. De eerste iPhone was natuurlijk een stuk simpeler als de modellen de Apple tegenwoordig uitbrengt. Ook Apple heeft deze hele verandering van dichtbij meegemaakt. Tegenwoordig zijn niet meer alle iPhones te verkrijgen. Het oudste model dat nog afgenomen kan worden is de iPhone 4. Na de iPhone 4, bracht Apple de iPhone 5 uit. Daarna deed Apple iets, wat we nog niet eerder gewend waren. Van de iPhone 5 werden nog twee nieuwere varianten uitgebracht. Dit had Apple natuurlijk wel eens eerder gedaan, maar het leuke hieraan was dat er een duurdere en een iets goedkopere variant werd uitgebracht. Apple had hiermee de iphonesbedoeling, om een zo breed mogelijk publiek te kunnen benaderen. Deze twee varianten kregen de naam de iPhone 5S en de iPhone 5C. Op dit moment gaan er al veel geruchten rondom het nieuwste toestel dat Apple gaat uitbrengen, de iPhone 6. Apple gaat hier ook twee varianten van uitbrengen Een toestel met een beeldscherm van 4,5 inch en een toestel met een beeldscherm van 5,5 inch. Wat in ieder geval vast staat, is dat deze iPhone groter zal gaan worden dan haar voorgangers. Waarschijnlijk zullen de toestellen wel de camera met 8 megapixels behouden.

Zoals iedereen weet, is een iPhone een toestel die in een iets hogere prijsklasse valt. Zodoende neemt bijna elke gebruiker dit toestel af in combinatie met een abonnement. Vaak moet er nog wel een klein bedrag voor het toestel worden bijbetaald. Dit hangt natuurlijk af van de invulling van het gekozen abonnement. In principe bieden alle providers de iPhone aan en kan er dus worden gekozen uit vele verschillende abonnementen.

Besturingssysteem

De iPhone draait op het eigen ontwikkelde besturingssysteem iOS. Apple is dan ook het enigste bedrijf dat hier gebruikt van maakt. Apple zorgt ook zelf om de zoveel tijd voor een update van dit systeem. Op dit moment draaien de toestellen van Apple op iOS 7. Toch is er al bekend dat de nieuwste iPhone, de iPhone 6, op iOS 8 zal gaan draaien.